Din anul 2018,  Școala Gimnazială “”Gheorghe Magheru” –Caracal, județul Olt este  Școală eTwinning prin proiectele la care a luat parte și prin activitățile desfășurate de ambasadorii săi eTwinning.

De curând sunt înscrisă în proiectul  “PROTECTIVE SHIELD TEAM” la care participă elevi din clasa pregătitoare A și preșcolari din diferite țări

Proiectul este scris de o echipă de profesori din Turcia și are 20 de   parteneri din:Grecia,România,Italia și Spania.

In cadrul acestui proiect se va înființa o echipă de copii voluntari cu sloganul „Școala noastră este în siguranță cu Echipa Scutului Protector”. Echipa Protective Shield își va îndeplini responsabilitățile de a crea un mediu sigur la școală și de a face elevii să se simtă în siguranță.

Elevii vor folosi învățarea prin descoperire și în același timp, vor experimenta prin activități diversificate și vor fi activi în fiecare moment. Credem că atât distracția, cât și motivația de a colabora vor fi cele mai importante modalități de a desfășura activitățile proiectului. Obiectivul  principal al proiectului nostru este ca elevii participanți să devină cât mai emapitici, să caute noul și să își dezvolte spiritul de echipă.

Proiectul a debutat prin informarea părinților, semnarea acordurilor parentale, completarea unor chestionare de către cadre didactice, părinți dar si de către elevi și confecționarea unui steag al clasei Etapele și produsele activităților din proiect  vor fi înregistrate și partajate pe Twinspace și paginile sale:

https://school-education.ec.europa.eu/ro/etwinning/projects/protective-shield-team?destination=/ro/etwinning/projects

                                                                              Prof. înv. primar,

                                                                           Nadia  Grozavescu      

 

 

 

                                

 

 

 

 

 

 

Școala Gimnazială Gheorghe Magheru, Caracal
E-SPACE - Eco - Schools Project Advancing Circular Economy
PROIECT PILOT PENTRU 12 UNITĂȚI ȘCOLARE DIN ROMÂNIA
Activitate desfășurată în cadrul proiectului Advancing Circular Economy
În această activitate elevii au descoperit Fairphone și etica care se regăsește într-un smartphone. S-a vizionat filmulețul Behind the screen/ The dark side of a Smartphone Industry/Fairphone,în urma căruia elevii au înțeles care este traseul producerii unui telefon. Strategia de piață a companiei Fairphone este una prietenoasă cu natura deoarece propune maximizarea valorii resurselor utilizate în producerea telefonului mobil.
Reciclarea este ultima opțiune, înainte de toate trebuie să reutilizăm, să reducem!
Cel mai bun telefon este cel pe care îl avem deja!
hhtps://youtu.be/vmtaWQxBYFk
Laura Ciupitu, profesor coordonator Eco - Școala și proiect E- SPACE.
 
 
 
 
 
 
 
ECO-SCHOOLS - 21 martie - “Ziua Mondială a Pădurii”
Tema Zilei Mondiale a Pădurilor din acest an este despre “Explorarea importanței restaurării și gestionării durabile a pădurilor în abordarea crizelor climatice și a biodiversității”
Școala Gimnazială “Gheorghe Magheru” - Structura Școala Gimnazială Nr. 3, în parteneriat cu Ocolul Silvic Caracal - Romsilva sărbătorește “Ziua Mondială a Pădurii” în arealul protejat al “ Pădurii Reșca”, unde elevii au învățat care este importanța pădurii și cum se plantează puieții de stejar.
O zi cu mult verde, aer curat și bună dispoziție!🌿🌱🌲🌳
Prof. LAURA CIUPITU
 
 

Programul este coordonat la nivel internațional de Fundația de Educație pentru Mediu Înconjurător - FEE, ce reunește 81 de organizații din 68 de țări, care acționează la nivel național în domeniul educației pentru o dezvoltare durabilă.
Pe plan mondial programul este susținut de Uniunea Europeană, UNESCO și UNEP ( Programul Națiunilor Unite pentru Mediu).